Gyakori kérdések, felvetések

 

Az ellenzéki kerekasztalról

 

Mi ez a szerveződés?

Közel egy éve, egy folyamatosan egyeztető és bővülő kör épült és épül, amely azt tűzte ki maga elé célul, hogy egységesítve az ellenzéki és civil erőket, visszaadja a város irányitását az esztergomi polgároknak, az esztergomi lakosoknak.

Kik vannak benne? Most akkor ki az ellenzéki polgármester jelölt?

A kerekasztal tagjai egyrészt pártok: DK, MOMENTUM, MSZP-P, JOBBIK, LMP, valamint több civil személy, szervezet, és a Mindenki Magyarországa Mozgalom. A folyamatos meghallgatások és előkészitő munkák eredményeként 2019 május végétől az ellenzéki kerekasztal és a legszélesebb esztergomi együttműködés polgármester jelöltje Cserép János lett.

Ez megint csak a pártok játéka, vagy megkérdezte egyáltalán valaki, hogy a közösség mit szeretne?

A kerekasztal tagjai esztergomiak, itt élő emberek, képviselők, olyan emberek, akik a városban élik mindennapjaikat. Őket egésziti ki több civil aktivista és szervezet is, akik szintén esztergomiak. Ez a közösség pontosan azért tett félre minden ellenérzetet, mert érzik, hallják, tapasztalják, hogy az esztergomiak változást akarnak és a pártérdekek nem állhatnak az emberek érdekei fölött, vagy velük ellentétes irányban. Itt most a város, a lakosok és a város jövője a tét.

 

A jelöltekről

 

Ki az a Cserép János?

Cserép János esztergomi születésű és itt is élő 4 gyermekes családapa, egyébként informatikai vállalkozó, a szeretgom.hu helyi híroldal alapitója, és civil aktivista. Lassan 10 éve, akár civilként, akár a szeretgom.hu-n keresztül azért dolgozik, hogy fényt deritsen a visszaélésekre, a korrupciós ügyekre, a város problémáira, és felületet/lehetőséget adjon arra, hogy az emberek hallathassák a hangjukat, elmondhassák a véleményüket.

Azt beszélik a városban, hogy van más is, aki ugyanazt akarja csinálni mint ti...velük miért nem dolgoztok együtt?

Mindenki előtt nyitva van a lehetőség, hogy együtt dolgozhassunk egy közös cél érdekében. Nem mindenki jóbarátként ült le az asztalhoz, de a sokadik alkalom után ma már mindenki egymásban bízva áll fel onnan. A legszélesebb körű együttműködésre van szükség annak érdekében, hogy a város újra a fejlődés és sikeresség útjára lépjen. A csoportunk tagjai bebizonyitották, hogy félre tudják tenni világnézeti különbségeiket a közös cél érdekében, igy bárkivel meg tudják találni a közös hangot. Aki azonban mindenféle indok nélkül elzárkózik ettől az együttműködéstől, vagy bomlasztja azt, az saját hatalmi érdekeiért dolgozik és a Fideszt szolgálja ki. 

 

Egyéb kérdések

 

Mikor láthatunk benneteket? Mikor beszélhetünk veletek? Nekem lenne mondanivalóm... stb.

A nyári időszakban folyamatosak lesznek a kitelepülések, utcafórumuk, ahol az egyes városrészekben élő képviselő jelöltjeink és aktivistáink,lakosaival szeretnénk beszélgetni és összegyűjteni a problémáikat. Lesz egy online kérdőivünk is, ahol ezeket a véleményeket és meglátásokat szintén gyűjteni fogjuk azoktól, akikkel személyesen esetleg nem tudtunk találkozni. A programunkat ugyanis nem fizetett szakértőkkel, hanem a lakosokkal együtt szeretnénk elkésziteni. Egy olyan programot fogunk késziteni, ami az esztergomiak problémáival foglalkozik és azt akarja megoldani, nem magasabb érdekeket és pártpolitikia játszmákat kiszolgálni.

Szerintetek meg lehet verni a Fideszt? Tétényinek sem sikerült velük mit kezdeni...

A Fidesz helyben megosztottá vált és a saját tagságukon belül is egymás ellen harcolnak. Nincsenek érdemi fejlesztések, nincsenek változások, Esztergom kiüresedik és a hanyatlás útján van. Lehet választani, hogy ezt az utat választjuk, vagy egy új útra lépünk. A város komoly bevételekkel rendelkezik, amiket az elmúlt 10-14 évben nem a város fejlesztésére forditottak. Itt az idő fellépni ez ellen, Esztergomnak egy felelős vezetőre és felelős képviselő testületre van szüksége, aki a városért és az ott élő emberekért dolgozik. A kerekasztal tagjai, aktivistái és segitői ezért dolgoznak, és ha nem hinnének a győzelemben most nem tartanánk itt.

Vannak már képviselő jelöltek? Hol lehet jelentkezni segíteni?

A képviselőjelöltekkel folyamatosan egyeztetünk, a csoport célja az, hogy minden kerületben helyi, független, civil képviselő jelölt legyen, aki eddig is és ez után is a helyiekért fog dolgozni. Aki szeretne ehhez a munkához csatlakozni, az itt az oldal tetején jelentkezhet, vagy keressen meg emailen, telefonon, személyesen esetleg jelentkezzen Facebook-on. Keresünk aktivistákat, szavazó köri delegáltakat, szavazatszámláló bizottsági tagokat is egyaránt... képzést, iránymutatást, segitséget és kikezdhetetlen egységet biztositunk, cserébe bizalmat és kitartást kérünk.

Engem kirúgnak a munkahelyemről, ha az arcom ott van valahol...

Mindenki szabadon dönti el, hogy mennyire szeretne segiteni. Ebben a közösségben mindenkinek helye van. Már az is óriási segitség ha elmondja a véleményét, ha megoszt egy irást a Facebookon, vagy ha segit egy kitelepülésen. A város jövője minden lakos számára fontos és pontosan az a mi célunk is, hogy a félelmet és kiszolgáltatottságot megszüntessük ebben a városban.