Változást akarsz? Csatlakozz!

2019.06.18. 10:35

Sajtóközlemény: 2019. június 17.-én, 30 évvel a rendszerváltást követően, hivatalosan is bemutatkozott a választópolgárok számára Cserép János független polgármester-jelölt és csapata.

Közel egy éves közös munka eredményeként 2019 januárjában, Cserép János vezetésével, egy asztalhoz ültek Esztergom civil szereplői a pártok és országos szervezetek helyi képviselőivel annak érdekében, hogy összehangolt munkával közös polgármester-jelöltet és képviselőjelölti csapatot állítsanak fel a 2019-es önkormányzati választásokra. Nem kisebb feladatot vállaltak, mint hogy a sajnos mára megszokássá vált bizalmatlanság, rosszindulatúság, és egymás túlkiabálása helyett a közös gondolatokat és elveket fogják keresni annak érdekében, hogy Esztergom városát újra a fejlődés útjára vezessék. A folyamatosan bővülő közösség hónapokon át tartó felkészülés, egyeztetés és kiválasztási procedúra végén 2019 május végén úgy döntött, hogy Cserép Jánost választja az ellenzéki kerekasztal polgármester jelöltjének az önkormányzati választásokon.

2019. június 17.-e történelmi nap lett Esztergom városának életében, hiszen 30 évvel a rendszerváltást követően, az esztergomi Széchenyi téren, bemutatkozott a nyilvánosság számára is ez a közösség. Céljuk, hogy Esztergomot újra a fejlődés és sikeresség útjára léptetik, valamint ezeréves városukat átvezetik a XXI. századba. Hamarosan tájékoztató kampányt indítanak, melynek részeként az Esztergomban és környékén élőket kívánják megszólítani annak érdekében, hogy összegyűjtsék a városra vonatkozó legfontosabb problémákat, meglátásokat, véleményeket. A kerekasztal tagsága egyértelművé tette, hogy a lakosokkal közösen fogja elkészíteni a polgármester-jelölt és a képviselő-jelöltek programját, mert egy olyan tervre van szükség, ami a helyiek problémáival foglalkozik és kínál rá megoldást.

A helyi civilek mellett az összes ellenzéki párt (DK , MOMENTUM, MSZP-P, JOBBIK, LMP) és országos szervezetek (Mindenki Magyarországa Mozgalom, Európai Baloldal) is támogatják a polgármester-jelölt személyét és csapatának indulását, munkáját.

Cserép János esztergomi születésű és itt is élő 4 gyermekes családapa, egyébként informatikai vállalkozó, a szeretgom.hu helyi oldal alapitója, civil aktivista. Lassan 10 éve, akár civilként, akár a szeretgom.hu-n keresztül azért dolgozik, hogy fényt derítsen a várost érintő visszaélésekre, korrupciós ügyekre, a város problémáira, és felületet/lehetőséget adjon arra, hogy az emberek hallathassák a hangjukat, elmondhassák a véleményüket. 

--