Ha a FIDESZ jelöltjei nyernek, akkor felgyorsul a kivándorlás Magyarországról

2018.03.22. 14:25
Elvándorlók

Egy újabb Fidesz kétharmad esetén családok százezrei fogják a következő években is a külföldön boldogulást választani ahelyett, hogy tehetségüket itthon kamatoztatnák. Bár a Fidesz folyamatosan a bevándorlókkal riogat, a valóság az, hogy ha ők nyernek épp a kivándorlás lesz továbbra is komoly probléma Magyarországon.

Ne legyen semmi kétségünk, hogy pont a legtehetségesebb, legtöbbre hivatott réteg hagyja el leginkább az országot. A 2011-2016 között született magyar gyermekek 15%-át külföldön anyakönyvezték, ez az arány azóta is folyamatosan nő. 

Nem ritka az sem, hogy komplett családok, akár több generáció vág neki az útnak. Nincs talán olyan család ma itthon, aki nem érintett. Nekem is van olyan (ma már nem) leányvári unokatestvérem, aki az egész családdal távozott: ma Németországban élnek. Mindent felszámoltak, ami idekötötte őket. Akik kint vannak, csak lesajnálóan nevetnek, amikor a magyar kormány propagandája eléjük kerül és azt olvassák milyen rossz is nekik odakint, mennyire veszélyes lett az életük. Ők mást tapasztalnak: biztonságot, nyugalmat, egy olyan államot, ami nem arra költi az adófizetők pénzét, hogy félelmet és terrort generáljon a jobb sorsra érdemes, vidéki lakosságban.

Van, aki megélhetés miatt megy el, de van aki kifejezetten azért, mert a FIDESZ egyértelműen olyan üzeneteket küld mindenki felé (ha azt nézzük amit tesznek, és nem azt, amit mondanak), hogy Magyarországot már közép távon az orosz birodalom részeként  képzeli el és nem az Európai Unió tagjaként. Ez nagyon veszélyes!

Ha valaki azért Fidesz szavazó, mert nem hisz abban, hogy bármelyik másik párt képes lenne ezt az országot kormányozni, még mindig dönthet úgy, hogy nem akarja, hogy a Fidesz ismét kétharmadot szerezzen. Neki is nyitott az opció, hogy megoszthatja a két szavazatát. Szavazzon a pártlistán a Fideszre, de egyéniben szavazzon ellene. 2010-ben itt Esztergomban több ezer ember tette már meg ezt, ezzel nagyon komoly üzenetet küldött a város a Fidesznek arról, hogy nem ért egyet mindenben azzal, amit a párt helyben művelt. Most lehetőség van az egész körzetben ugyanezt az üzenetet a szavazatok megosztásával elküldeni!

Ha megint a Fidesz győz, annyi fiatal távozhat a következő években, hogy már öt év múlva sem lesz elég munkavállaló itthon, aki kitermelné a nyugdíjakat. Nemhogy a nyugdíjak emelésére nem lesz pénz, de a meglévő nyugdíjak fenntartására sem. A magyar fiatalok a német nyugdíjasok nyugdíját fogják kitermelni Németországban, az angol nyugdíjasokét Angliában, a francia nyugdíjasokét Franciaországban. Hozzánk pedig nem jön majd senki kitermelni a magyar nyugdíjasok nyugdíját. Ahogy a magyar orvosok az angol, német, francia betegeket gyógyítják, és itthon egész kórházi osztályakat zárnak be az orvos- és nővérhiány miatt, ugyanez lesz a nyugdíjasokkal is.

Ez a FIDESZ és VÖLNER PÁL veszélyes terve.