Esztergomban születtem 1979-ben. Apai ágon őseim az 1700-as évek óta a város polgárai voltak. 

Esztergomban jártam ki az iskoláimat a Gyakorló (ma Vitéz János) Általános Iskolában és a Szent István Gimnáziumban. Tanulmányaimat a Budapesti Műszaki Egyetemen folytattam. Az egyetem elvégzése után néhány évig még Budapesten maradtam, de mindig is tudtam, hogy egyszer visszaköltözöm a szülővárosomba - ez végül 2005-ben következett be.

Tizenegy évvel ezelőtt házasodtam, három lány és egy fiúgyermek büszke édesapja vagyok. 


 

Esztergomi közéleti szerepvállalalásom 27 évesen, 2006-ban kezdődött. A Szeretgom internetes portál alapítójaként a helyi független média újrateremtésével gyorsan kivívtam az akkori városvezetés ellenszenvét. Ez hamarosan - a Szent István Gimnázium ügye kapcsán totális háborúba csapott át. A Szeretgomon lehozott tényfeltáró- és véleménycikkek nyomán polgári perek és büntetőeljárások tucatját zúdította a nyakamba az akkori esztergomi polgármester. Azt hitték, ezekkel gyorsan megtörnek, de próbálkozásaik sorra kudarcba fulladtak. Ezen ügyek miatt is a Fidesz 2010 őszén elvesztette Esztergomban a támogatói harmadát-negyedét és ezzel a polgármesteri posztot is.


 

Az akkori helyi politika szűklátókörűsége miatt - a független polgármester mellé nem adtak esélyt egy koordinált körzetenkénti indulásra a képviselőtestületi többség felállításához - a 2010-es esztergomi fordulat megítélésem szerint gyorsan kudarcba fulladt. Én magam is hátrébb léptem a közélettől, 2011 után inkább a családomra, a szakmámra és a cégem építésére koncentráltam. 

Néhány év alatt az egyszemélyes mikrovállalkozásunkat egy komolyabb szoftverfejlesztő céggé fejlesztettem, mely háromszor nyerte már meg a Mensa Intelligens Vállalat versenyét a kisvállalat kategóriában. Szeretem magam az átlagon felül teljesíteni képes emberekkel körülvenni. 


 

2017-ben éreztem újra azt, hogy aktívabbnak kellene lennem a helyi közéletben: a frissen párttá alakult Momentum mozgalom vonzott rövid időre magához, de hamar fel kellett ismernem, hogy a gondolkodásom és a világképem túlzottan alkalmazkodott már a magyar vidéki valósághoz, és az a konzervatív-liberális nézethalmaz, ami engem meghatároz, nem feltétlen tud kiteljesedni a túlságosan is a budapesti valóságba ágyazott párt szabta keretek közt. 2018-ban nem bírtam tétlenül végignézni, hogy az ellenzék megismétli 2014-et ebben a körzetben. Független jelöltként indultam, minden igyekezetemmel azon voltam, hogy a pártok lelkiismeretére tudjak hatni, a koordináció érdekében. Az eközben szerzett tapasztalatok sokat segítettek abban, hogy az újabb Fidesz kétharmad után új célt tűzhessek ki. Azt, hogy bár 2018 tavaszán nem sikerült, nem sikerülhetett megakadályozni a 2014 tavaszi eredmény megismétlését, 2019 őszén már ne ismétlődhessen meg 2014 ősze Esztergomban.


 

Ennek érdekében 2018 tavaszától aktívan kerestem a kapcsolatot országosan a hasonlóan gondolkodó vidéki kulcsemberekkel. Gyorsan bekerültem egy jó csapatba. Bejártuk a fél országot, Hernádszentandrástól Gödöllőn, Siófokon át Zalaszentgrótig, sikeres vidéki polgármesterekkel, egykori és jelenlegi országgyűlési képviselőkkel, megyei közgyűlések ellenzéki tagjaival beszélgettünk, ismerkedtünk. Sokan ezen találkozók résztvevői közül ma Márki-Zay Péter  Mindenki Magyarországa Mozgalmának környezetében helyezkedünk el. 

Ezzel párhuzamosan még 2018 tavaszán elindítottam egy rendszeres találkozót, a közeledés, közelítés céljából az Esztergomban aktív politikai szereplők között is. Ennek lett az eredménye, hogy 2019. május 10-én, négy nappal negyedik gyermekem születése után egy sajtóközlemény tudatta a várossal, hogy a várost új irányba állítani akaró szereplői támogatják, hogy közös jelöltként indulhassak 2019 őszén Esztergom polgármesteri címéért. Nem egyedül - hanem egy csapattal, amit szintén minden szereplő közösen támogat.