A múlt említésre érdemes pillanatai

2010 október
Független helyi média megteremtése

2006-ban a Cserép János által alapított Szeretgommal új nyilvánosságot teremtődött Esztergomban, mely jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy Meggyes Tamást nem választották újra 2010-ben. A minimál költségvetésből fenntartott weboldallal szemben a Fidesz több száz milliós propagandagépezete is tehetetlennek bizonyult.

díjak
Magas hozzáadott értékű munkahelyek létrehozása

Cserép János a helyi közéleti viták, perek, bírósági eljárások közben is informatikusként dolgozott  a versenyszférában. 2012-ben ezek nagy részének vége lett: a felszabaduló energiákat az esztergomi központú informatikai cége építésére fordította. Magas hozzáadott értékű munkahelyek jöttek létre, a cég az elmúlt években háromszor nyerte el az Intelligens Vállalat kisvállalati kategóriájának díját.

Közérdekű adat per
Sok-sok, az önkény és korrupció ellen megnyert peres ügy

Az Esztergomi Önkormányzat, annak cégei, azoknak vezetői 2007-től kezdve, közpénzből fizetve, számtalan pert és büntetőeljárást indítottak Cserép János ellen, melyeket sorra elveszítettek. Válaszul korrupciógyanús ügyekben, illetve nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt ügyek és eljárások sokaságát indította el János is: ezek nem egy esetben elmarasztaló ítélettel végződtek. 

Strandbüfé szavazás
A Strand-büfé 2017-es bezárása-újranyitása

2017 januárban  úgy döntött az esztergomi képviselőtestület, hogy nem adja bérbe az addigi üzemeltetőnek - egyben nyertes ajánlattevőnek - a "Strand-büfét". A megjelölt indok az volt, hogy a "városok városa program - belváros revitalizációja" érinteni fogja a strand és a büfé területét, emiatt bár 2016-ban még kiírták a pályázatot a bérletre, de szerződést mégsem akar kötni már a város. Cserép János közbelépése megoldást hozott az ügyben.

Kápolnatisztítás
Esztergomi ötletgyűjtemény

2014-ben megnyílt egy alkalmazás a Szeretgom.hu-n belül, amivel esztergomi problémákat és ötleteket lehetett rögzíteni egy internetes felületre. Az összegyűlt ötletek közül több is megvalósult, nem is egy önkormányzati támogatást kapott. Néhány további ötlet pedig egy bevállalósabb, modernebb, a polgárokra odafigyelőbb önkormányzat létrejöttére vár.

Szent István Gimnázium logo
A Szent István Gimnázium

2007 és 2010 között minden szinten és minden lehetőséget megragadva állt ki Cserép egykori középiskolája, a Szent István Gimnázium elleni Fidesz-hadjárat ellen. A Fidesz egyetlen sikeres bírósági ügye is ehhez köthető Cserép ellen: egy 2009-es cikke miatt, melyben kiállt a fegyelmi eltávolított tanári kar igaza mellett felvetette egy adófizetési bojkott lehetőségét: ezen mondat miatt "Törvény elleni uszítás" cselekménye miatt megrovásban részesítette a bíróság. A költségvetésnek 70 millió forintos kárt okozó fegyelmi ügyek miatt senki mást, sehogy máshogy nem vontak soha felelősségre.